Het verhaal achter Solar Unity

Karim Kadi. Oprichter, bezieler en drijfveer achter Solar Unity. Op 13-jarige leeftijd ontdekte hij de wereld van het kopen en verkopen op de markt, het Vossenplein in de Marollen. Wellicht de meest bekende Brusselse markt waar hij van zijn vader de kneepjes van het vak leerde.

Ondertussen werden zijn technische knutseltalenten in het ateliertje van zijn grootvader de plaats om kortsluitingen te maken een feit. Demonteren was de kunst. Het begon met de klassiekers: grasmaaiers, broodroosters, radio’s en tal van anderen objecten die als finaal resultaat het containerpark bereikten. Wat anders dan een technische opleiding te nemen die zijn creatieve ideeën zouden onderbouwen met de juiste fundamenten van de Elektrotechnische wetenschap.

Als afgestudeerde in meet- en regeltechniek breidde hij zijn technische bagage verder uit met Mechanische technieken, elektronica en informatica. Zo kwam hij al snel tot de juiste skillset als all-round technieker.

RESCert installateur zonnepanelen

Sinds 2011 werden ervaring en kennis opgebouwd door het onderhouden van solarparken. Het reinigen van deze parken werd aanzien als een aanvulling tot een complete service.

Ondertussen reiken de activiteiten zich uit tot de installatie, het monitoren en optimaliseren van zonne-energiesystemen. Van klein tot groot en van A tot Z service.

De Vlaamse overheid voorziet een premie voor zonnepanelen geïnstalleerd vanaf 2021. Om hiervan te genieten vereist dit een RESCert certificaat aangeleverd door U installateur. Dit bewijst de bekwaamheid van installatiebedrijven. Als gecertifieerd installateur te Zwijndrecht kan U ons terugvinden op de RESCert lijst van gecertificeerde installateurs voor fotovoltaïsche zonne-energiesystemen.

VCA certificering.

VCA-certificering toont aan dat aannemers veiligheid, gezondheid en milieu beheren op de werkvloer. Medewerkers moeten het Basisveiligheid diploma hebben, leidinggevenden VOL-VCA. Certificaten zijn 10 jaar geldig. Regelmatige bijeenkomsten bevorderen communicatie tussen leidinggevenden en medewerkers, bijvoorbeeld via toolbox meetings en werkinstructies. Als gecertifieerd installateur voldoen wij aan het VOL-VCA.

Van rookie tot ervaren onderhoudstechnieker.

1999

De wereld lag open

Als jonge twintiger startte Karim zijn eerste officiële werkervaring. Zijn meertaligheid en service gerichte ingesteldheid bezorgden hem de kans om voor Sigma Coating Belux te kunnen werken als Service Brigadier.

2004

Techniek in al zijn domeinen

Chaintec Solutions. Als onderhoudstechnieker werd Karim ingezet voor de technische ondersteuning van industriële installaties doorheen Vlaanderen. In de jaren die volgde kreeg hij de mogelijkheid om mee te draaien bij grote bedrijven, waaronder: Douwe Egberts Meise, Lotus Bakeries Grimbergen, CocaCola Wilrijk en Gent, Alcon Puurs, Manufer Haven van Antwerpen, Wimar Zulte, Vesuvius Oostende, Johnson Control Assenede en Sas Automotive Oostakker. Hiermee werden zijn onderhoudstechnieken en materialenkennis steeds ruimer. Elk bedrijf gebruikt andere technieken, andere materialen en andere gereedschappen. Deze diversiteit aan technieken brachten de nodige kennis bij op vlak van elektriciteit, elektronica, hydrolica, pneumatica en informatica.

2008

Eerste stappen richting Solar

Kadi-Elektrics werd opgericht in bijberoep. Van kleine elektrische klussen tot grotere onderhoudswerken op vlak van elektriciteit. Wat begon in het reinigen van zonneparken, werden in 2013 de eerste onderhoudscontracten voor solar installaties getekend. Later werden de activiteiten verder uitgebreid tot de foutopsporing, het monitoren en optimaliseren van zonnepaneelparken. Hieruit volgde de eerste stappen richting Solar.

2011

SMA Service Technician Benelux

Een spontane sollicitatie bij SMA Benelux resulteerde in een loopbaan van bijna een decennia. Een Duitse multinational, dat ook wereldwijd marktleider is in zonne-energie omvormers, batterijomvormers en energiemanagement oplossingen. Als Service Technieker stond hij in voor de technische ondersteuning op vlak van: hardware/software implementatie ter plaatse, commissioning, updating en repowering van SMA-installaties. Deze interventies gingen zelfs de Benelux-grenzen voorbij tot in het Verenigd Koninkrijk. Met zonneparken van 200 à 300.000 panelen die door SMA Service Techniekers werden gecommissioned.

2020

Solar Unity werd geboren

Na 1000 installaties te hebben overschreden als SMA Service Technieker en de verfijnde expertise in de SMA solarwereld te bezitten, kreeg hij in bijberoep meer vraag omtrent het plaatsen van solar installaties. Dit was één van de beweegredenen achter het ontstaan van Solar Unity.

Solar Unity, hoog rendement solar installaties.
Photovoltaïsche projecten van A tot Z.

Een jong bedrijf met als visie een groene toekomst te verzekeren met respect voor uw portefeuille. Centraal staat het voorzien van een inbedrijfstelling en juiste werking van uw solar installatie. Solar Unity onderhoudt de zonnepanelen installatie voor uw woning of bedrijf! Gezien de ruime kennis van het vak is geen solar installatie te complex of te min. In elk geval kan u vrijblijvend van de nodige info voorzien worden.

Hernieuwbare energie wordt gezien het fundament van de toekomstige energiebevoorrading. Het energiebeleid van België brengt heel wat vragen met zich mee. Daarom biedt Solar Unity advies en consulting op vlak van energiemanagement en -beheer van uw solar installatie! Zo levert Solar Unity enkel hoog rendement solar installaties aan.

0
+

gerealiseerde projecten

0

jaren ervaring

0
+

zonnepanelen in onderhoud

0

MWh jaarlijks geproduceerd